Microscoopwebsite

Wat doen de Research nurses?

Kankeronderzoek is de enige manier om nieuwe technieken en middelen te ontdekken en te bewijzen dat ze werken. Dat onderzoek kost veel tijd, geld en menskracht. Sinds 2010 ‘sponsort’ Team KING twee Research Nurses in het MMC. In 2014 is daar zelfs een derde research nurse bijgekomen. Deze research verpleegkundigen begeleiden patiënten met kanker in onderzoeken van nieuwe behandelingsmethoden. Zo kunnen nieuwe toepassingen worden onderzocht tijdens de reguliere behandeling.

In 2015 staat Máxima Medisch Centrum op de 2e plaats met aantal HOVON studies in de regio Zuid-Oost Nederland met 30 studies.

Borstkanker en onderzoek
Door onze financiële ondersteuning is het ziekenhuis in staat meer en betere behandelmethoden te bieden voor kankerpatiënten in deze regio. ‘Onze’ Research Nurses werken onder andere voor vrouwen met een agressieve en sneldelende vorm van borstkanker. In 80% van de gevallen gaat het om relatief jonge vrouwen die de spil vormen van het gezin.

Zorg en onderzoek van hoog niveau, dicht bij huis
Sinds 2010 hebben in totaal 681 patiënten van het Máxima Oncologisch Centrum deelgenomen aan verschillende studies:

2010: 31 patiënten
2011: 77 patiënten
2012: 53 patiënten
2013: 73 patiënten
2014: 158 patiënten
2015: 177 patiënten
2016: 112 patiënten
2017: 109 patiënten
2018: 203 patiënten

Hierdoor konden zij al medicijnen krijgen die beter werken en die pas over een aantal jaren standaard zijn. Voor die behandeling kunnen ze dicht bij hun huis blijven, dus zonder al te grote reisafstanden.

Over het MMC
Het MMC heeft een van de grootste kankerafdelingen van de regio en behandelt vrijwel alle voorkomende soorten kanker. Onderdeel van het Maxima Oncologisch Centrum is het Borstcentrum, gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en met 375 nieuwe patiënten per jaar het grootste van Nederland. Daarnaast is het Maxima Oncologisch Centrum een van de centra die zijn aangewezen voor de behandeling van bloed- en lymfklierkanker. Het Maxima Oncologisch Centrum heeft speciale aandacht voor de mens en het gezin achter de patiënt. Kankeronderzoek is een onlosmakelijk onderdeel van de behandeling.