Op 16 juli 2014 presenteerde Team KING in restaurant Nu de film ‘Kanker, een bijzondere ziekte’. De film maakt deel uit van een lespakket voor basisscholen dat helpt om de ziekte bespreekbaar te maken. De opnamen vonden plaats in basisschool Het Palet in Hapert en het Maxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven.

Vrijwel ieder gezin krijgt vroeg of laat te maken met kanker. De film laat zien hoe gemakkelijk de ziekte bespreekbaar kan worden door er gewoon heel open over te praten. Alby Pasmans, onderwijzeres op basisschool ‘Het Palet’ kreeg borstkanker. Enkele van haar leerlingen maakten kanker van heel dichtbij zelf mee of in de familie.

In de film praten de kinderen in de klas heel vrij over de ziekte, wat er dan allemaal gebeurt en wat ze moeilijk vinden. Alby Pasmans en Wendy Tenbült, de moeder van een van haar leerlingen, praten heel openhartig over hun ziekte. Alby Pasmans bracht met een aantal van haar leerlingen een bezoek aan het Maxima Medisch Centrum waar de kinderen kennis konden maken met chemotherapie en bestralingstherapie en vragen konden stellen aan oncoloog dr. Marten Nijzel, verpleegkundig specialist Lian Sweegers.

Dr. Jacqueline Theuws, radiotherapeut in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven legde uit wat bestralen nu eigenlijk doet. En hoe ga je nu om met iemand die kanker heeft: ‘Daar loop je niet met een boog omheen, maar die geef je wat extra aandacht en daar ga je een keer vaker mee spelen’, aldus verpleegkundig specialist Lian Sweegers.