Dinsdag, 7 juli 2015

Afgelopen vrijdag, 3 juli 2015, werd onder tropische omstandigheden in het Limburgse heuvellandschap de Team King Classic 2015 verreden. De circa 40 deelnemers hadden reeds de nodige trainingen in de benen en konden kiezen uit afstanden van 55, 75 en 100 kilometer. De deelnemers en de hoofdsponsoren Brabavast, Brabants Wonen, Mansveld en Tielemans fietsten op deze dag het mooie bedrag van € 12.500 bij elkaar.

De opbrengst van deze wielertocht komt geheel ten goede aan Stichting Team KING. Deze stichting maakt het o.a. mogelijk dat op het researchcentrum van het Maxima Oncologisch Centrum (MOC) inmiddels 3 researchverpleegkundigen werkzaam zijn. Samen met het oncologisch team van artsen en verpleegkundigen zorgen zij ervoor dat kankerpatiënten uit onze regio in nationale en internationale studies worden behandeld met medicijnen die anders alleen in de academische ziekenhuizen of het buitenland verkrijgbaar zouden zijn.

Bestuurslid Jan Matheeuwsen van Stichting Team KING nam na afloop zichtbaar trots en dankbaar de bijbehorende cheque in ontvangst: “Mede dankzij Team KING zijn in het eerste half jaar van 2015 11 patiënten met borstkanker, 1 patiënt met melanoom, 6 patiënten met bloedkanker en 3 patiënten met een neuro-endocriene tumor behandeld met nieuwe medicijnen. Sinds de start van de samenwerking met Team King in 2010 zijn er nu in totaal 171 patiënten uit onze regio behandeld met nieuwe veelbelovende medicijnen in studieverband. Een enorm aantal dat als het aan ons ligt nog veel groter gaat worden, met dank aan mooie initiatieven zoals de Team King Classic 2015”.

Paul Sanders

Bestuurslid Jan Matheeuwsen neemt de cheque van € 12.500 in ontvangst.

team_king_classic_2015_0068