Marten Nijziel, internist-hematoloog
Radboud UMC te Nijmegen
Catharina Ziekenhuis te Eindhoven

“Mijn dagelijks leven staat in het teken van de zorg voor kankerpatiënten in de regio Zuidoost Brabant. Zorg die de laatste jaren steeds moderner, beter en hoopvoller wordt. En dat maakt mijn werk bijzonder, soms moeilijk met veel verdriet en soms prachtig met veel geluk.

Iedereen krijgt in het leven vroeg of laat te maken met kanker. Of het nu uw ouders zijn, uzelf, uw partner, een van uw vrienden of zelfs een van uw kinderen, het doet ons realiseren dat gezondheid een groot goed is. Gelukkig kunnen wij steeds vaker kanker voorkomen. Ook kunnen wij meer en meer patiënten genezen en wordt de behandeling steeds doelgerichter. Diegenen die wij niet kunnen genezen proberen we met kwaliteit van leven te bieden en zo goed mogelijk te begeleiden.

Kanker krijg je als patiënt nooit alleen. Ook de omgeving van de kankerpatiënt maakt de ziekte van zeer nabij mee en wordt vaak geconfronteerd met leven en dood. Dat maakt dat er steeds meer aandacht is voor partners en kinderen. Lotgenotencontact is hierbij zeer belangrijk. Steun, een luisterend oor, begrip en begeleiding hierbij is essentieel.

Om verdere stappen te maken op weg naar genezing van kanker is veel geld nodig. Geld dat zeker in deze tijd niet voor het oprapen ligt. De Stichting Team KING zet zich in voor de kankerzorg rondom patiënt en gezin. Een nobel streven dat ik van harte aanbeveel. Steun daarom de Stichting Team KING voor uzelf, uw naasten en al die anderen die te maken krijgen met kanker in het gezin.”